2 viikkoa takana keittiöllä

2 viikkoa takana keittiöllä

Kaksi viikkoa takana Fuengirolassa ja bar cocina witin keittiössä. Kovin lämmin ei vielä ole ollut, mutta onneksi ensiviikolla alkaa helteet. Tänään, palmusunnuntaina, on myös aloitettu espanjalaisten semana santa eli pyhä viikko ja kaduille on kannettu ensimmäiset kristukset ja neitsyet-pyhäinkuvat. Kahdeksan päiväisen espanjalaisen pääsiäisen aikana kaduilla kulkee kulkueita ja kannetaan pyhäinkuvia. Pääsiäisviikko tulee olemaan myös kiireellinen witissä, sillä suurella osalla paikallisilla on pääsiäisviikko lomaa ja monet turistit tulevat Fuengirolaan kokemaan pääsiäismenot.






Witissä keittiöllä aamuvuoro on 10-16 ja iltavuoro 16-22.
Aamuvuoroon tullessa tehdään ensimmäisenä salaatit, lisukkeet sekä keitto lounaalle. Lounaspöytään kuuluu vähintään 10 eri salaattilajia, päivän keitto ja jälkiruoka. Lounasaikaan saa myös tilata listalta leikkeitä, kanaa, kalaa sekä vaihtelevia extra vaihtoehtoja.
Iltavuoroon tullessa 16.00-18.00, kun kokki on siestalla, hoidan illalliselle annosten lisukkeet  ja valmistan seuraavalle päivälle ruokaisia salaatteja. Illalla on runsas määrä vaihtelevia erillaisia annoksia salaateista porsaan leikerulliin. 
Kaikki Witissä tarjoiltava ruoka on pääosin suomalaista. Listalta löytyy myös muutama espanjalainen ruoka vaihtoehto, kuten cambas pil pil sekä paellaa. 


Witin keittiö on erittäin pieni avokeittiö, missä mahtuu työskentelemään kerrallaan noin 2-3 ihmistä. Kahden viikon aikana olen oppinut kaikki lounaalla valmistettavat ruoat sekä osan illallisen ruoista. Keittiön pääkokkilla, Jarilla, on lähes 30 vuoden kokemus espanjalaisista keittiöistä ja suuri osa listan annoksista on hänen kehittelemiä. Lounaalla ja illallisella olen hoitanut kasvikset ja muut lisukkeet, kastikkeet ja koristelun lautasille ja Jari on hoitanut lihojen paistamisen. Muutamana kertana olen saanut valmistaa annokset yksin. Toivottavasti ensiviikolla pääsisin opettelemaan enemmän illallisten annosten valmistamista ja opettelemaan enemmän ruokien reseptejä sekä valmistamaan jälkiruokia. Jälkiruoat hoitaa toinen omistajista, Minna, joka on leipuri-kondiittori. 
Olen myös oppinut lihan oikeaoppista leikkaamista sekä hieman veitsen käyttöä.



Suomalaiseen keittiöön witin keittiö eroaa, siten ettei siellä ole minkäänlaista omavalvontaa, paitsi jääkaapin lämpötila mitataan säännöllisesti. Ruoka hankitaan pääosin lähi ruokakaupoista ja tukusta sekä lähituottajilta.  Keittiössä on myös perinteisestä induktioliedestä eroava kaasuhella. Käytössä ei ole minkäänlaisia lämpöhauteita, joten kaikki ruoka lukuunottamatta lisukkeita, valmistetaan tilauksesta. 

Terveisin Janina

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Eroja Suomen ja Espanjan välillä

29. kesäkuuta

Viimeinen viikko salissa