Ajatuksia harjoittelusta

Olen ollut nyt ravintolassa keittiön puolella jonkun aikaa, ja oppinut siellä uusia asioita. Kaasuhellojen kanssa on vielä ongelmia, mutta toivottavasti siihenkin ennättää vielä tottua ja opetella kunnolla sytyttämään liekin. Olen toistaiseksi lähinnä valmistanut kasvikset ja perunavaihtoehdot sekä salaattipöytää. Muutaman kokonaisen annoksen olen jo valmistanut ihan yksinkin, mutta se vaatii vielä harjoitusta ja varmuutta, varsinkin lihojen paistaminen, liekittäminen yms. Keittiössä työskentelyä vaikeuttaa se, että se on niin pieni ja liikkuminen on hankalaa. Tällä hetkellä meitä on ollut melkein koko ajan kaksi harjoittelijaa keittiössä kokin lisäksi. Kokki on mukava ja on opettanut paljon.

Keittiössä hygieniataso on paljon matalempi kuin mihin olen suomessa tottunut. Jo se, ettei keittiössä ole tiskikonetta vaikuttaa astioiden puhtauteen paljon. Monesti astiat jäävät rasvaisiksi ja likaisiksi hyvän käsin tiskaamisenkin jälkeen. Toisaalta se, ettei hygienia ole täällä Suomen tasolla ei ole tuntunut vaikuttavan periaatteessa mihinkään ja vakioasiakkaat palaavat ravintolaan päivä toisensa jälkeen. Suomessa ollaan ehkä vähän liiankin tarkkoja tällaisten asioiden suhteen.
Espanjassa ei oteta esimerkiksi lämpötiloja lihoista eikä muistakaan eikä ruokanäytteistä ole tietoakaan. Silti olemme syöneet ravintolassa lähes jokapäivä ja juoneet hanavettä ja pysyneet täysin terveinä. 

Työharjoitteluun lähteminen ulkomaille tässä vaiheessa ei tunnu ehkä opiskelujen suhteen parhaalta päätökseltä, kun ei Suomestakaan ollut ravintolatyöstä hirveästi kokemusta. Ensi opiskeluvuosi ja Prikassa johtaminen kummittelee jo mielessä, kun ravintolan johtaminen ja siellä työskentely on täällä niin erilaista ja ilmeisesti usein "vähän sinnepäin", kun taas Suomessa kaikki pitää olla viimeisen päälle kunnossa. Olen kuitenkin nauttinut harjoittelusta ja ulkomailla asumisesta todella paljon enkä vaihtaisi hetkeäkään pois! Onneksi kotiinlähtöön on vielä aikaa :)

-Elina

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Eroja Suomen ja Espanjan välillä

29. kesäkuuta

Viimeinen viikko salissa