Ensimmäinen viikko salissa

Ensimmäinen viikko täällä takana! Ollaan molemmat tykätty kaupungista paljon, ainut harmi on ollut vain asuntomme. Onneksi pääsemme kahden viikon päästä muuttamaan mukavempaan asuntoon!
Tänään ja huomenna meillä on vapaapäivät. Huomenna menemme junalla käymään Malagassa. 

Halusin aloittaa salin puolesta, koska siitä pidän enemmän. Usein kuitenkin on tuntunut, että minun oletetaan osaavan paljon enemmän kuin mitä oikeasti osaan (kokemusta tarjoilusta on ainoastaan 6 Prikka-kertaa... ikinä), joten en ole ohjausta saanut juurikaan. Aika paljon olen oppinut selvittämällä itse mitä ja miten asiat kuuluu tehdä sekä seuraamalla muita tarjoilijoita. Henkilökunta on ystävällistä ja apua olen saanut aina kun olen sitä pyytänyt. 

"Aamuvuorot" alkavat 10 tai 11 aikoihin aamulla. Silloin mopataan lattiat, pestään vessat, pyyhitään pöydät ja tuolit ja kannetaan pöydät ja tuolit myös ulos terassille. Sitten laitetaan salaattipöytä lounasta varten kuntoon, ja kun salaatit valmistuvat keittiöllä ne kannetaan pöytään. Lounasta on tarjolla klo 12-16 arkipäivisin ja lauantaisin, ja silloin käy suurin osa päivän asiakkaista. Asiakkailta kysytään mitä he haluavat syödä ja juoda, jonka jälkeen tilaus kerrotaan keittiölle ja juomat kannetaan pöytään. Kun asiakkaat ovat syöneet, he pyytävät tuomaan laskun. 

Iltavuoro alkaa yleensä neljän maissa, kun lounas loppuu. 16-18 ravintolassa on Happy Hour, jolloin juomat ovat hieman edullisempia. Tänä aikana kokki pitää tauon, ja palaa kuudelta valmistamaan a la carte-annoksia. Iltavuorojen lopuksi tuolit ja pöydät kannetaan takaisin sisälle ja tiskit tiskataan. Torstaina teimme ensimmäiset iltavuoromme. Iltavuoro oli mukavaa vaihtelua.

Muutamana päivänä olemme ennättäneet jo käymään rannalla ja ottamaan aurinkoa. Tiistaina palaamme takaisin töihin ja alkaa toinen viikkoni salissa. Toisen viikon jälkeen vaihdan keittiölle harjoittelemaan. 

t. Elina



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Eroja Suomen ja Espanjan välillä

29. kesäkuuta

Viimeinen viikko salissa