Kolmas viikko

Hola!

Toisin kuin aluksi suunniteltiin, emme vaihtaneetkaan vielä kahden viikon jälkeen sali- ja keittiövuoroja, sillä ravintolan työntekijät ajattelivat, että pääsiäisruuhkista selvittäisiin helpoimmin näin päin kun molemmat jo tiesivät, mitä tehdä. Se oli hyvä päätös, sillä kolmannella viikolla ravintolan kokki sairastui, ja Janina joutui huolehtimaan kaksi päivää koko keittiöstä yksin! Kaikki sujui silti onneksi todella hyvin, ja ruoka sai paljon kehuja.

Tällä viikolla olimme töissä kuutena päivänä seitsemästä. Teimme myös pitkää päivää töissä, joten koko viikolla ei oikein paljon muuta ennätetty tekemään. Lauantaina tehtiin vähän lyhyempi päivä, ja illalla lähdettiin ulos muiden harjoittelijoiden kanssa, sillä he lähtevät tänään takaisin Suomeen. Tiistaina saamme kuitenkin jo taas kaksi uutta harjottelijaa.

Tänään sunnuntaina pidimme vapaapäivän, kuten myös huomenna maanantaina. Pääsiäispyhät eivät oikeastaan vaikuttaneet meidän työpäiviin. Huomenna pääsemme myös vihdoin muuttamaan uuteen asuntoon!

Työ tuntuu mielekkäältä ja tunnen kehittyväni tarjoilussa päivä päivältä. Olen oppinut valmistamaan erikoiskahveja (tosin lähinnä vain espanjalaisia sellaisia). Koko ravintolassa on vain yksi pieni esipesukone salin puolella, jossa pestään kaikki sinne mahtuvat astiat. Keittiössä tiskikonetta ei ole lainkaan, mutta tiskin määrän saa yleensä kuitenkin pysymään kohtuullisena. Tiistaina vaihdan siis keittiölle ja Janina tulee tilalleni saliin ainakin seuraaviksi kolmeksi viikoksi.


Jonkin päivän salaattipöytä


Jälkiruoaksi ravintolan toinen omistaja Minna yleensä valmistaa jotain helppoa, aika kevyttä ja nopeaa. Määrät eivät ole kovin suuria, mutta pääruoka-annokset yleensä ovat niin isoja ettei enempää edes jaksaisi. Jälkiruokina on ollut esimerkiksi hedelmäsalaatti, suklaamousse, erilaiset kiisselit, marjapuuro yms.


Lounaan hintaan kuuluu myös leivät, joita löytyy aina 3-4 erilaista, tummaa sekä vaaleaa.


Ravintolan edusta


Keittiön ollessa 16-18.00 kiinni, on happy hourin aika. 


Illallis menu


Jonkin toisen päivän salaattipöytä



t.Elina

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Eroja Suomen ja Espanjan välillä

29. kesäkuuta

Viimeinen viikko salissa