Kuukausi takana ja kaksi kuukautta edessä

Buenas notches! Viimeviikolla saimme kaivaa kaapista taas pitkät housut ja paidat esiin. Lämpötila on vaihdellut 15-20 asteen välillä ja tuuli on ollut erittäin voimakas. Eilen, sunnuntaina pääsimme katsomaan suomalaista pesäpalloa Fuengirolassa, kun Sotkamon Jymy ja Imatran Ipv tuli avamaan kautensa aurinkorannikolle. Witissä olimme ma-pe aamuvuorossa ja iltaisin kierrettiin kaupunkia uusien harjoittelijoiden kanssa.

                                             Peli pelattiin Elola stadionin jalkapallokentällä

Viikko sitten maanantaina vaihdoimme Elinan kanssa Witissä paikkoja niin, että Elina meni keittiöön ja minä menin saliin tarjoilemaan. Viikon aikana olen oppinut valmistamaan erikoiskahveja ja kehittänyt itseäni parempaan suuntaan asiakaspalvelijana. Prikalla lasien kantaminen on alkanut tuntumaan helpommalta, mutta kolmea lautasta en ole vielä uskaltanut kantaa kerrallaan. Espanjassa on omat nimitykset erikoiskahveille ja muille juomille, joita suomalaiset asiakkaat yleensä käyttää, joten välillä on vaikeuksia ymmärtää mitä asiakas on vailla.

 Ravintolassa käy myös hyvin paljon vakioasiakkaita, joille on saatettu myydä aikaisemmin halvemmalla kuin normaalisti myytäisiin. Viimeviikolla eräs asiakas kimpaantui, kun hän ei saanut kahvia ja brandyä yhtä halvalla kuin aikaisemmin oli saanut sekä muita vastaavia tilanteita on viikon aikana ollut useita. Tämän takia meillä harjoittelijoilla pitäisi olla opiskelija-kyltit vaatteissa, että asiakkaat osaisi ottaa meidät harjoittelijoina eikä vakiotyöntekijöinä.

Espanjassa on myös tapana ravintoloissa Suomeen poiketen, ettei alkoholipitoisia juomia mitata laseihin, vaan kaikki kaadetaan vapaalla kädellä, joten emme saa tarvittavaa harjoitusta anniskelusta. Viikon aikana en ole myöskään oppinut tekemään drinkkejä tai saanut muutakaan tietoa eri alkoholeista. Toivottavasti näitä asioita tullaan opettamaan meille Witissä jatkossa.



  Espanjassa ja näin myös Witissä ei ole jätteille juurikaan minkäänlaista kierrätystä. Kaikki bio-, me


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Eroja Suomen ja Espanjan välillä

29. kesäkuuta

Viimeinen viikko salissa