kuulumisia

 Espanjassa vappu oli kokemuksen arvoinen. Viisi päivää kestävät kansainväliset markkinat tarjosi juhlijoille paljon ohjelmaa. Fuengirolassa asuu 130 eri kansallisuuksista ihmisiä ja jokaisella maalla oli markkinoilla omat "kojut", missä tarjottiin kunkin kulttuuriin kuuluvia ruokia ja juomia. Jokaisella maalla oli myös tiloissaan oma disko, joissa nähtiin paljon live musiikkia ja tanssia aina aamu 4 asti. Viime viikolla meillä oli myös Elinan äiti lomailemassa luonamme. Viikko kului aikalailla töissä, shoppailussa ja kävimme kiertämässä hieman myös Fuengirolan nähtävyyksiä.




Witissä on alkanut olemaan viime aikoina hieman hiljaista. Ravintolan asiakkaat on pääosin suomalaisia ja suurin osa heistä on lähtenyt kesäksi jo Suomeen. Ravintolassa on tällähetkellä kaksi harjoittelijaa lisäksemme, joten tuntuu että tekeminen ei oikein riitä kaikille.


Witissä järjestettiin myös rippijuhlat, jossa olin tarjoilijana. Ravintola koristeltiin kukilla ja kynttilöillä ja noutopöytään valmistettiin erinlaisia tapaksia ja lämmintä ruokaa. Juhlan kulku toi minulle hieman haasteita, koska ohjeistusta ei ennen tilaisuuden alkamista ollut ja osalla henkilökunnasta oli eri käsitys siitä, mitä tarjoillaan asiakkaille pöytiin ja mitä ei.


Viime viikkoina en ole salin puolella oppinut juurikaan mitään. Alkoholeista en vieläkään tiedä kauheasti, mikä luo hieman noloja tilanteita asiakkaitten kanssa jos he pyytävät jotain tiettyä drinkkiä tai tietyn merkkistä viskiä.
                                         Talon puna-ja valkoviineinä ovat espanjalainen Legitimo

Viimeaikoina witissä on alkanut käymään ehkä hieman enemmän asiakkaita, jotka puhuvat englantia tai espanjaa. Hieman harmittaa, ettei tullut käytyä ennen Espanjaan tuloa Suomessa mitään espanjan kielikursseja, sillä suuri osa paikallisista ei osaa puhua englantia. Witin henkilökunnasta kokkimme on ainoa joka osaa puhua sujuvasti espanjaa ja joudumme usein pyytämään häntä keittiöstä tulkkaamaan.

Terveisin Janina

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Eroja Suomen ja Espanjan välillä

29. kesäkuuta

Vähiin käy aika